Loading...
Fysiotherapie2022-02-01T09:19:42+00:00

Wat u kunt verwachten

De eerste behandeling

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in de beweging van de mens. Er kunnen allerlei klachten optreden met diverse oorzaken, zoals overbelasting, spanningsklachten, werk gerelateerde houdingen, sport, chronische klachten enzovoort.
We zullen dan samen er naartoe werken om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Vraaggesprek

Bij de eerste behandeling neemt u uw identiteitsbewijs of rijbewijs en een handdoek mee. Er volgt dan een intakegesprek waarbij u uw klacht uitvoerig kunt toelichten.

Onderzoek

Nadat uw fysiotherapeut goed op de hoogte is van het ontstaan en het beloop van de klachten volgt het onderzoek. Houd hier rekening mee en doe gepaste kleding aan.

Behandelplan

Vervolgens zullen de bevindingen met u worden besproken en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

Behandeltechnieken

De behandeling kan bestaan uit manuele technieken, oefeningen, een aangepast trainingsprogramma, medical taping, sportmassages, of een combinatie hiervan. Wat medical taping en sportmassage inhouden, kunt u terugvinden als u doorscrollt naar beneden.

Medical Taping

Bij medical taping worden de weefsels in het lichaam ondersteund in hun functie door middel van een speciale tapemethode en tape met speciale eigenschappen. Anders dan bij de conventionele tapemethode is dat de bewegingsvrijheid behouden blijft.
Deze tape kan worden aangelegd als ondersteuning bij allerlei soorten (sport)blessures. Tevens kan deze tape een ondersteuning of aanvulling zijn op de manuele lymfedrainage, welke op de pagina “oedeemtherapie” wordt besproken.

Dry Needling

Dry Needling is een techniek waarbij er met een naald een myofasciaal triggerpoint in een spier wordt aangeprikt. Op deze manier ontspant de spier zich. Een triggerpoint is een zogenaamde “knoop”  in een spier welke zowel lokaal als op afstand pijn kan veroorzaken. Andere uitingen van triggerpoints zijn: Verminderde kracht, bewegingsbeperking, pijn ontwijkend gedrag, duizelingen, hoofdpijn enz.
Triggerpoints kunnen zowel acuut als chronisch ontstaan. Wel moet opgemerkt worden dat de techniek kan niet worden verward met Acupunctuur. Voor meer informatie kunt u bellen, mailen of appen.