Loading...
Fysiotherapie2018-04-09T14:07:43+00:00

Wat u kunt verwachten

De eerste behandeling

De fysiotherapeut is gespecialiseerd in de beweging van de mens. Er kunnen allerlei klachten optreden met diverse oorzaken, zoals overbelasting, spanningsklachten, werk gerelateerde houdingen, sport, chronische klachten enzovoort.
We zullen dan samen er naartoe werken om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Vraaggesprek

Bij de eerste behandeling neemt u uw identiteitsbewijs of rijbewijs en een handdoek mee. Er volgt dan een intakegesprek waarbij u uw klacht uitvoerig kunt toelichten.

Onderzoek

Nadat uw fysiotherapeut goed op de hoogte is van het ontstaan en het beloop van de klachten volgt het onderzoek. Houd hier rekening mee en doe gepaste kleding aan.

Behandelplan

Vervolgens zullen de bevindingen met u worden besproken en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

Behandeltechnieken

De behandeling kan bestaan uit manuele technieken, oefeningen, een aangepast trainingsprogramma, medical taping, sportmassages, of een combinatie hiervan. Wat medical taping en sportmassage inhouden, kunt u terugvinden als u doorscrollt naar beneden.

Medical Taping

Bij medical taping worden de weefsels in het lichaam ondersteund in hun functie door middel van een speciale tapemethode en tape met speciale eigenschappen. Anders dan bij de conventionele tapemethode is dat de bewegingsvrijheid behouden blijft.
Deze tape kan worden aangelegd als ondersteuning bij allerlei soorten (sport)blessures. Tevens kan deze tape een ondersteuning of aanvulling zijn op de manuele lymfedrainage, welke op de pagina “oedeemtherapie” wordt besproken.

Sportmassage

Sportmassage is een massagetechniek die veel wordt toegepast in de sportwereld, maar ook de amateursporter of zelfs niet-sporters kunnen er mee geholpen worden. Er zijn twee hoofdsoorten massage binnen de sportmassage: Stimulerende massage en ontspannende massage.
Een stimulerende massage kan worden toegepast voor een training of wedstrijd om als het ware de spieren te prikkelen. Een ontspannende massage kan eigenlijk altijd worden toegepast, maar met name na een inspanning. Hierbij kunnen opgehoopte afvalstoffen in het lichaam (zoals melkzuur), welke zorgen voor bijvoorbeeld vermoeidheid of kramp in de spieren, snel worden weggevoerd.

De massages bedragen € 35,- per half uur of € 60,- per uur.